İSKİ Talimatıyla Malzeme Döken Kamyonculara Ağır Cezalar Kesildi
Gaziosmanpaşa’da yaşanan olayda, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından bir araziye nitelikli dolgu malzemeleri dökülmesi istendi. İSKİ’nin kendi ekipmanlarıyla düzenlenen sahada, belediye zabıtası güvenlik tedbirleri aldı. Ancak, beş ay sonra yönetim değişikliği sonrası, bu işlemleri yapan kamyon sürücülerine 600 bin ile 1 milyon TL arasında değişen ‘kaçak döküm’ cezaları uygulandı.
Bu durum, kamyoncular tarafından haksız bulunarak yargıya taşındı. Sürücüler, yüksek cezaların iptali ve sorumlular hakkında soruşturma açılmasını talep etti. Ayrıca, kamyoncular cezaları protesto etmek amacıyla döküm alanında eylem düzenledi.
‘Her şey yasalara uygun yapıldı’, diyen Cemil Kurt ve diğer şoförler, resmi talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini ve suçsuz olduklarını ifade ettiler. Kamyoncular, geçmişteki resmi işlemlerin ardından ani ceza kararının mağduriyet yarattığını belirtiyorlar.



