İran Lideri Hamaney’den İsrail’e Sert Uyarı: ‘Bu Suçlardan Kurtulamayacaklar’

İran Lideri Hamaney’den İsrail’e Sert Uyarı: ‘Bu Suçlardan Kurtulamayacaklar’
23:10 - Haziran 13 2025 Cuma

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in son hava saldırıları sonrasında İran halkına seslenerek, saldırılara şiddetle karşılık verileceğini ifade etti. Hamaney, İsrail’in eylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, ‘İsrail, bu savaşı başlatan taraf oldu ve işledikleri büyük suçlardan dolayı sağ kurtulmalarına izin vermeyeceğiz. İran İslam Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetleri, bu kötü düşmana ağır darbeler vuracaktır’ dedi.

Hamaney, ülke genelinde şehit olanlar için taziyelerini ileterek, ‘Şehit olan kahraman komutanlarımız ve bilim insanlarımızın kaybı hepimiz için yıkıcıdır. Hayatını kaybeden siviller için de milletimize başsağlığı diliyorum. Allah, onların ruhlarını şereflendirsin’ diye konuştu.

İran lideri ayrıca, Siyonist rejimin büyük bir hata yaptığını ve bunun sonuçlarının ağır olacağını belirterek, ‘Milletimiz şehitlerinin kanını asla unutmayacak ve hava sahası ihlallerini kabul etmeyecektir. Ülkemizin silahlı kuvvetleri tamamen hazır durumda ve halkımızın desteği tamdır. Siyonist rejime karşı güçlü bir şekilde duracağız ve onların hayatı şüphesiz zindana dönecek’ ifadelerini kullandı.

‘Saldırıp işin bittiğini sanmasınlar. Savaşı onlar başlattı ve bu büyük suçlarından sağ kurtulmalarına izin vermeyeceğiz’ diyen Hamaney, İsrail’e karşı üstünlük sağlanacağına olan inancını milletiyle paylaştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi