Hataylı Tır Şoförlerinin Çin’deki Mağduriyeti: Araçları Mafyaya Kaptırıldı

Hataylı üç kardeş tır şoförü, geçimlerini sağlamak amacıyla çıktıkları Çin yolculuğunda, araçlarına yerel mafya tarafından el konuldu. Kardeşler, araç başına 180 bin dolar talep eden mafya ile mücadele ediyor ve umutla yardım bekliyor.
Reyhanlı ilçesinden Ahmet, Münir ve Beyazıt Çelik kardeşler, yıllarca hem yurt içinde hem de yurt dışında tır şoförlüğü yaparak ailelerini geçindirmekte. Yaklaşık iki buçuk ay önce Kazakistan üzerinden Çin’e geçen tırlar, Çin’de bir mafya grubu tarafından alıkonuldu. Durum, Türkiye’deki iş ortakları ve Çin’deki firmalar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle karmaşık bir hal aldı.
Çin mafyası, kardeşlerden araçları geri alabilmek için toplamda 180 bin dolar talep etti. Ahmet Çelik, yaşananları, ‘Kazakistan’a gidip yükümüzü boşalttık. Çin’e geçtikten sonra bir kişi evraklarımıza el koydu ve bizden para istedi. Ne yapacağımızı şaşırdık, devletimizden yardım bekliyoruz’ şeklinde anlattı.
Münir Çelik ise durumun vahametini, ‘Çin mafyası, Türkiye’deki bir ticari anlaşmazlığı bahane ederek bizden zararı çıkarmaya çalışıyor. Üç tırımız toplamda 10 milyon TL değerinde. Mağduriyetimizi gidermek için devlet desteği umuyoruz’ sözleriyle ifade etti.
En genç kardeş Beyazıt Çelik ise, mafyanın tehditlerine maruz kaldığını belirterek, ‘Araçlarımızı parçalayıp dağıtacaklarını söylediler. Biz sadece yurt dışına ekmek parası kazanmaya gittik, ancak şimdi hem malımızdan hem can güvenliğimizden endişe ediyoruz’ dedi.