Hatay’da Aşırı Sıcaklar Esnafı Tatil Kararı Almaya İtti

Hatay’da Aşırı Sıcaklar Esnafı Tatil Kararı Almaya İtti
09:25 - Temmuz 25 2025 Cuma

Hatay’da son günlerde sıcaklık değerleri adeta rekor kırıyor. Özellikle Kırıkhan ilçesi, 45.9 derece ile bu yılın en yüksek sıcaklık değerlerine ulaştı. İskenderun’un Süleymaniye Mahallesi’nde bir esnaf, bu aşırı sıcaklara dayanamayarak iş yerinin kapısına dikkat çekici bir not bıraktı. Esnafın notunda, ‘Aşırı sıcaktan bunaldım, yaz boyunca çalışmayacağım. Eylülde görüşürüz’ ifadeleri yer aldı.

Bu durum, mahalledeki diğer esnaflar arasında da konuşulmaya başlandı. 53 yaşındaki esnaf Alirıza Özsöz, komşusunun kararını destekleyerek, ‘Komşum haklı, hava çok sıcak. Gerçekten yolda yürünmüyor, durulmuyor. Sıcaktan dolayı beynimiz yanacak durumda ve komşumu haklı görüyorum. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Biraz da komik oldu ama gerçekten iş yeri kapalı. Çok kişinin dikkatini çekiyor, yakında başkaları da aynı şeyi yaparsa şaşırmayacağız’ şeklinde konuştu.

Yaz aylarında sıcak hava dalgalarının etkisi altına giren Hatay’da bu tür durumlarla karşılaşılması, dayanıklılık sınırlarını zorlayan bir tablo ortaya koyuyor. Esnaflar, çareyi iş yerlerini geçici süreyle kapatmakta buluyorlar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi