Giresun’da Genç Kızın Trajik Ölümü: Acılar Dinmiyor
Giresun’un Görele ilçesinde yaşanan trajik bir olayda, taciz suçlamalarıyla gündeme gelen ve sonrasında şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Elif Tuana Torun’un hikayesi yürek burkuyor. Genç kızın cenaze töreni, Görele ilçe merkezindeki Hasanağa Camii’nde gerçekleştirildi. Annesi Nuray Torun, kızının cenazesinde gözyaşlarına boğuldu.
Cenaze töreninin ardından Elif Tuana, ailesinin yaşadığı köy olan Sağlık’ta toprağa verildi. Annesi, mezar başında kızına hitaben ağıtlar yakarak, ‘Benim canım kızım, seni yerlere sığdıramadım, kara toprağa mı sığdırdım? Keşke hala kucağımda taşıyor olsaydım. Sırt sırta verecektik, ‘Ölene kadar lafımın arkasındayım’ demiştin. Allah’ım evlat acısı çok zor’ diyerek feryat etti.
Bu sırada Tuana’nın arkadaşları ve yakınları mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ederken, mezarı çiçeklerle donattılar.
Ahmet Bilge


