Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı
18:10 - Şubat 28 2019 Perşembe

Sivas’ta İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmayan karelerle doluydu.

Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Sivas’ta Şehit Furkan Peker Anadolu Lisesi’nde bir deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında depreme okulda yakalanan öğrenciler okuldan tahliye edildi. AFAD ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikataa Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri, UMKE ve 112 sağlık ekipleri de katıldı. Depremde sırasında bina içinde yaralanan öğrenciler makaralı sistem ile ve görevlilerin sırtında binadan çıkarıldı.

Tatbikata katılan ve tatbikat sonrası konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan,” Deprem Haftası münasebetiyle kurumlarımızın kapasitelerini ve eksikliklerini görebilmek okullarımızda bu bilinci oluşturabilmek açısından güzel bir tatbikat yapıldı. Türkiye deprem kuşağı üzerinde olan ülkelerden birisi özellikle ilimizde Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın geçtiği Koyulhisar var. Dolayısıyla her türlü afete hazır olması gerekmektedir. Kurumlarımızın ciddi manada hazırlıklar yapmaktadırlar. Çok acı tecrübelerimiz var. Ders alıyoruz ama çok kısa zamanda bunu unutuyoruz.” dedi.

AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci ise yaptığı konuşmada,”Türkiye özellikle Avrasya plakası ve Arap yarım adasından kaynaklı olarak Anadolu coğrafyasının maruz kalmış olduğu jeolojik hareketler sonucun Avrupa’nın en çok deprem riski taşıyan ülkesi konumundayız. Bu nedenle toplumun her kesimini ilgilendiren doğal afet gerçeğini zaman zaman hatırlatmak yapılması gereken doğru şeyleri teorik ve pratik olarak yerine getirmek için toplumda temel bir bilinç oturtmak hayati önemi sahiptir. Bugün okulumuzda afet ve acil durumlarda güvenli tahliye nasıl yapılır bununla ilgili olarak örnek bir tatbikat gerçekleştireceğiz.” Dedi. Hazırlanan tatbikatta itfaiye ekipleri tarafından öğrencilere yangın söndürme yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.