Genç İhbarcı, İmamoğlu’nun Diploması Hakkında İHA’ya Detayları Anlattı

Ankara’da yaşamakta olan Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu Ozan Özcan, bir gazetede yer alan Ekrem İmamoğlu’nun diplomasi hakkındaki haberi okuduktan sonra konuyu derinlemesine incelemeye koyuldu. İncelemeleri sırasında, İmamoğlu’nun eğitim aldığı Girne Amerikan Üniversitesi’nin 1993 yılında YÖK tarafından tanındığını, fakat İmamoğlu’nun bu tarihten önce bu üniversiteden mezun olduğunu keşfetti.
Özcan, keşfettiği bu bilgi üzerine İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesinden İstanbul Üniversitesi’ne geçişi sırasında evrakta sahtecilik yapıldığı şüphesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasında tehdit mesajları aldığını belirten Özcan, İstanbul Üniversitesi’nin aldığı diploma iptali kararından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
“Haber üzerine araştırmalara başladım” diyen Özcan, YÖK denkliği olmayan üniversiteden mezuniyet ve sonrasında yapılan usulsüzlükler hakkında detayları paylaştı. Bu süreçte aldığı tehditlere rağmen hukuki mücadelesini sürdürdüğünü ve başarılı olduğunu anlattı.
“Üniversite mezunlarının hakkını savundum ama tehditlerle karşılaştım” diyerek yaşadığı zorlukları dile getiren Özcan, aldığı tehditler sonrası aktif siyasetten çekildiğini ve Memleket Partisi üyeliğinden istifa ettiğini belirtti.
İstanbul Üniversitesi’nin diplomanın iptali kararını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Özcan, bu kararın kendisine olan inancını pekiştirdiğini ifade etti.