Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turuna Yükseldi
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin grup aşamasında mücadele eden Galatasaray, son hafta maçında Manchester City’ye 2-0 yenilmesine rağmen play-off turuna kalmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla grubunu ilk 24 takım arasında tamamlayarak sonraki tura yükselme hakkı elde etti.
Maçın Önemli Anları:
İlk yarıda Manchester City’nin baskısıyla başlayan maçta, 3. dakikada Haaland, Ait Nouri’nin ortasına yaptığı kafa vuruşuyla direğin yanından topu auta gönderdi. 11. dakikada Haaland, Doku’nun pasıyla buluşarak skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. İlk yarının ilerleyen dakikalarında her iki takım da etkili pozisyonlar buldu ancak skor değişmedi.
İkinci yarıda Galatasaray, oyunun kontrolünü ele alsa da skoru değiştirecek pozisyonları değerlendiremedi. 55. dakikada Osimhen’in kafa vuruşu ve 63. dakikada Marmoush’un şutu, Manchester City kalecisi Donnarumma tarafından kurtarıldı.
Maç boyunca yaşanan çekişmeli anlar, Galatasaray’ın grup aşamasını bitirmesiyle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, bu sezonki UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını 10 puanla tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Galatasaray’ın son 16 turundaki muhtemel rakipleri arasında Atletico Madrid ve Juventus gibi güçlü takımlar bulunuyor.
Stat: Etihad
Hakemler: Alejandro Hernandez, Jose Naranjo, Diego Sanchez Rojo
Goller: Erling Haaland (dk. 11), Rayan Cherki (dk. 29) (Manchester City)
Sarı Kart: Mario Lemina (Galatasaray)





