Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u Farklı Yendi
İstanbul’da futbol şöleni: Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde evinde ağırladığı İtalyan devi Juventus’u 5-2 gibi çarpıcı bir skorla mağlup etti. Bu sonuç, Sarı-Kırmızılıların Avrupa sahnesindeki iddiasını kuvvetlendirdi.
Maçın ilk golü 15. dakikada Gabriel Sara’nın klas bir vuruşuyla geldi. Juventus, Teun Koopmeiners’in golleriyle öne geçse de, Galatasaray skoru eşitlemeyi başardı ve ardından oyunun kontrolünü tamamen eline aldı.
Maçın önemli anları: İlk yarıda yaşanan gol düellosunun ardından, ikinci yarı Galatasaray’ın üstünlüğüyle geçti. 49. dakikada Noa Lang, skoru 2-2’ye getirdi. Ardından Davinson Sanchez ve Noa Lang’in ekstra golleriyle Galatasaray farkı açtı. 86. dakikada Sacha Boey’in golüyle maç 5-2 sonuçlandı.
Stat ve hakemler: Karşılaşma RAMS Park’ta oynandı ve maçın hakemi Danny Makkelie idi. Galatasaray adına sahada parlayan isimler arasında Noa Lang ve Gabriel Sara yer aldı.
Takım kadroları: Galatasaray; Uğurcan Çakır, Davinson Sanchez ve diğerleriyle dikkat çekerken, Juventus’ta ise Teun Koopmeiners ve Weston McKennie öne çıkan isimlerdi.
Sonuç: Bu önemli galibiyetle Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde bir sonraki tura yükselme yolunda büyük bir avantaj elde etti.
