Eğlenmek için başladıkları badminton tutkuları oldu

Eğlenmek için başladıkları badminton tutkuları oldu
14:14 - Mart 7 2019 Perşembe

Sivas’ın İmranlı ilçesinde 4’üncü sınıftayken oynamak ve eğlenmek başladıkları badminton sporunu tutkuları haline getiren 3 öğrenci il müsabakalarında şampiyon olmayı başardı. Yakında Ordu da düzenlenecek olan bölge finallerine hazırlanan öğrenciler Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor.

Sivas’ın İmranlı ilçesinde yaşayan lise öğrencileri Başak Güven, Gülseren Güven ve Gamze Ceylan, yatılı okulda dördüncü sınıftayken bir öğretmenlerinin yönlendirmesi ile badminton oynamaya başladılar. Hevesle başladıkları badminton, kısa süre içerisinde kızlar için bir spor dalı haline geldi. Ders saatleri dışında vakitlerinin çoğunu badminton oynayarak geçiren kızlar, İmranlı Çok Programlı Anadolu Lisesine geçtikten sonra buradaki badminton takımına katıldı. Burada da kendilerini ispatlayan kızlar geçen yıl il birincisi olmayı başararak bölge elemelerine katıldı. Bölge şampiyonluğunu geçen yıl kıl payı kaçıran kızlar, bu yıl da il birincisi olarak Ordu’da düzenlenecek olan bölge müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Gece gündüz buldukları tüm zamanlarda antrenman yapan kızların en büyük hedefleri ilçeye bilge birincisi olarak dönmek.

İmranlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve aynı zamanda kızların antrenörü olan Erdinç Öztürk,”Takımımız kızlarda iki yıl üst üste il birincisi oldu. Geçen yıl bölge beşincisi olduk. Bu yıl da bölge derecesi elde edip Türkiye finallerine katılmayı hedefliyoruz. Badminton gibi çok duyulmamış sporlar Türkiye’de yaygınlaşmadığı için velilerimiz ilk zamanlar biraz soğuk bakıyordu. Yıllar içerisinde kızlarımızın almış oldukları başarılar bu soğukluğu eritti. Artık İmranlı Badminton sporu ile özdeşleşmiştir” dedi.

Başarı için biraz sıkıntı çekmenin normal bir süreç olduğunu söyleyen İmranlı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Ovalı ise,”İmranlı imkansızlıkları olan bir ilçemiz. Herkes her istediğine o an ulaşamıyor. Çok şükür geçmiş dönem ki kaymakamlarımız, şuan ki kaymakamımız Hasan Meşeli ve ilçe Milli eğitim Müdürümüz Şafak Turan bizlere her türlü desteği sağladılar. İmranlı halkı da maddi manevi destek oldular. Bu da bizleri çok mutlu etti”diye konuştu.
Gelecekte beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen kızlar, görev yaptıkları yerlerdeki öğrencilerine badminton sporunu sevdirmek ve bu spora yeni sporcular katmak istiyorlar.