Dünya Pi günü Sivas’ta kutlandı

Dünya Pi günü Sivas’ta kutlandı
13:18 - Mart 16 2019 Cumartesi

Her yıl 14 Mart Dünya Pi Günü olarak kutlanıyor.

14 Mart Dünya Pi Günü matematik severler tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek kutlanıyor. Sivas’ta da Pi Günü, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlandı.

14 Mart Dünya Pi Günü sebebiyle Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu gün dolayısıyla “pi” şeklinde yapılmış olan pasta kesildi. Öğrenciler tarafından okul bahçesinde büyük bir şekilde “pi” sayısının sembolünün koreografisi yapıldı. Öğrenciler hazırladıkları Pi sembollü döviz ve pankartlarla eğlenceli bir kutlama hazırladırlar.

14 Mart’ta tüm dünyada matematik sevenler tarafından çeşitli etkinlikler hazırlanarak kutlanan Pi Günü Sivas’ta da Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları tarafından kutlandı. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Genel Koordinatörü Metin Çağan, bu etkinliklerle amacın öğrencilere matematiği sevdirmek ve matematik konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Genel Koordinatör Metin Çağan, “Matematikte kullanılmakta olan sabit Pi sayısı anısına özel olarak kabul edilmektedir. 14 Mart tarihinin Pi sayısı olan 3,14’e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak kutlanmasına neden olmuştur. Ayrıca, Einstein’ın doğum gününün 14 Mart’ta denk gelmesi de ilginç bir tesadüftür. Etkinliğimiz sayesinde Pi sayısı öğrencilerin belleğinde kalıcı oldu” şeklinde ifade etti. Okulda yapılan etkinliklerde matematiğin eğlenceli yanları öğrencilere gösterildi.