Diyarbakır’da Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle Gerçekleşen Tragik Saldırı
Diyarbakır Kayapınar ilçesi Güleçoba Mahallesi’nde 12 Kasım’da meydana gelen silahlı saldırıda 23 yaşındaki İsmet Barçin hayatını kaybetti, 10 yaşındaki J.B. ise ağır yaralandı. Saldırıdan kurtulan Dilan Barçin, yaşananları anlattı. Saldırının sebebi olarak, sosyal medyada aile büyüğü S.B.’nin fotoğrafının paylaşılması gösterildi. Saldırıya dair soruşturma sürerken, 10 kişinin tutukluluğu devam ediyor. Dilan Barçin, evde kadınların ve çocukların olduğu bir zamanda, erkeklerin adliyede olduğunu, ani bir saldırıya uğradıklarını belirtti.
Saldırganların hızla geldiğini ve ateş açtığını söyleyen Barçin, olayın ardından yaşadıkları travmayı ve kızının sağlık durumunu detaylandırdı. Olay yerine gelen saldırganlar arasında M.B. ve akrabaları olduğu iddia edildi. Saldırıdan sonra kızının ve diğer çocukların psikolojisinin bozulduğunu, evde güvenli hissetmediklerini ekledi.
Avukat Zeynep Sena Ayrancı, saldırının ayrıntılarını ve sonrasında yaşananları açıkladı. Olayın sosyal medya paylaşımından kaynaklandığını, aile içi ihtilafların bu trajediye yol açtığını ifade etti. Soruşturma sürecinin devam ettiğini, tutuklu sayısının ve yargılamanın sürdüğünü belirtti.
Rıdvan Kılıç





