Diyarbakır Bağlar’da Bina Kolonu Çatlaması Nedeniyle 83 Kişi Tahliye Edildi

Diyarbakır Bağlar’da Bina Kolonu Çatlaması Nedeniyle 83 Kişi Tahliye Edildi
21:45 - Ocak 6 2026 Salı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yer alan Fatih Mahallesi, Göçmenler Caddesi’ndeki Bakır3 Apartmanı’nın taşıyıcı kolonlarından birinde çatlak oluştuğu rapor edilince, durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Bildirimin ardından AFAD, polis, itfaiye ve Dicle Elektrik ekipleri hızla olay yerine yönlendirildi.

Bu apartmanın yanı sıra önlem olarak bir müstakil ev ve yanındaki diğer bir apartman daha tahliye edildi, bu süreçte toplamda 83 kişi güvenli bir şekilde başka yerlere nakledildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan zabıta ekipleri, apartmanı gerekli kontrollerin ardından mühürledi. Bağlar Kaymakamı Necdet Özdemir de olay yerine gelerek durum hakkında ekiplerden bilgi aldı ve gerekli yönlendirmelerde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi