Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye’nin Bütünlüğüne Vurgu Yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye’nin Bütünlüğüne Vurgu Yaptı
15:30 - Ağustos 13 2025 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Suriye’deki bazı grupların bölgenin istikrarını bozmaya yönelik eylemlerine işaret etti ve Türkiye’nin bölgesel barış için destek verdiğini vurguladı.

Bakan Fidan, İsrail’in bölgedeki politikalarının istikrarsızlığı artırdığına dikkat çekerek, komşu ülkelerin zayıflığı üzerinden güvenlik sağlamanın doğru olmadığını belirtti. Fidan, bölgedeki ülkelerin müreffeh ve istikrarlı bir yapıya kavuşmalarının önemine işaret ederek, bu yöndeki çabaların devam ettiğini ifade etti.

Yeni Suriye hükümetinin karşılaştığı zorluklara değinen Fidan, bölgesel işbirliği ve küresel diplomasi ile Suriye’nin yaralarının sarılabileceğine inanç belirtti. Bakan, Suriye’nin bütünlüğünü bozucu unsurlara karşı tolerans gösterilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bölgedeki olumsuz etkenlerin Türkiye gibi yapıcı bir niyetle hareket etmediğini söyleyen Fidan, bu durumun değişmesi gerektiğini ve YPG’nin zamana oynama stratejisinden vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

Fidan son olarak, Suriye’nin bütünlüğü ve istikrarı konusunda uluslararası toplum ile iş birliği içinde olduklarını ve bu süreçte iyi niyetle hareket ettiklerini, ancak karşı taraftan gelen küçük kurnazlıkları da göz ardı etmediklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi