Deliktaş tüneli inşaatının bekçisi Sivaslı Seyfettin Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı

Deliktaş tüneli inşaatının bekçisi Sivaslı Seyfettin Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı
19:09 - Mart 23 2019 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinginde adı geçen Sivaslı bekçi Seyfettin Uğurlu, son yolculuğuna uğurlardı.

Sivas’ın Ulaş ilçesinde vefat eden ve Sivas’ın sembol isimlerinden olan Seyfettin Uğurlu (80), Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Sıralı Mezarlığına defnedildi. İki gön önce evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Seyfettin Uğurlu, Yağdonduran mevkisinde ölü bulunmuştu. Uğurlu’nun kalp krizi geçirdiği ve öldüğü belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingde ondan bahsetmişti

Seyfettin Uğurlu, 1973 yılında Sivas-Malatya-Erzincan arasında yapılmayan başlayan Ulaş-Kangal arası Tecer-Kangal Varyantı üzerinde bulunan Deliktaş tünelinde 1975 yılında bekçi olarak işe girmiştir. 1988 yılında kendisi emekli olduktan sonra Seyfettin Uğurlu bekçilik görevini oğlu Nihat Uğurlu’ya devretmiştir. Bu yıldan sonra oğulları Nihat ve Hikmet ile birlikte bu tünelde gönüllü bekçilik yapmaya devam eden Seyfettin Uğurlu bir türlü inşaatı bitirilemeyen tünelin de sembolü haline gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında Başbakanlığı dönemindeki Sivas’ta yaptığı mitinginde, kendi döneminde tamamlanıp hizmete açılan tünelden bahsederken “1973 yılında işe başlayan ancak tünel bitmeden emekli olan Seyfettin amcayı yanılttık. 38 yıl sonra tüneli biz bitirdik. Seyfettin amca, 1973 yılında Kangal ilçesi Deliklitaş Tüneli’nin inşaatına başlandığında bekçi olarak işe girdi. Deliklitaş Tüneli, Türkiye’nin 5 bin 300 metre ile en uzun demir yolu tünelidir. Seyfettin amcamız yıllardır bu tünelin bekçiliğini yapmış, tünel bitmeden emekli olmuş. Aynı tünelde oğlu işe başlamış. Seyfettin amca valiye gidip, ‘Ben bu tünel bitmeden emekli oldum, oğlum da emekli olur’ demiş. Biz Seyfettin amcayı yanılttık. Kangal-Deliklitaş Tüneli’ni inşaatın başlamasından 38 sene sonra biz bitirdik” demişti.