Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ile 10 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ile 10 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefini Açıkladı
19:51 - Aralık 8 2025 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde resmi bir törenle buluştu. İki lider, ardından kapalı kapılar ardında gerçekleşen ve çeşitli anlaşmaların imzalandığı heyetler arası toplantıya katıldı. Türkiye ve Macaristan arasında enerji, savunma sanayii ve eğitim gibi alanlarda toplamda 16 yeni anlaşma imzalandı.

Ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek adına enerji, ulaştırma, ticaret, savunma ve kültür gibi alanlarda işbirliğini artırma kararlılıklarını teyit ettiklerini belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolara ulaşmak üzere olduğunu ve yeni hedef olarak 10 milyar doları belirlediklerini açıkladı.

Erdoğan, Ukrayna krizi ve Orta Doğu’daki durum gibi küresel meselelerin de ele alındığı görüşmelerde Macaristan’ın Türk Dünyası Teşkilatı’na verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde Macaristan’dan alınan desteğin devam edeceğine olan inancını ifade etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise, Türkiye ile olan tarihi ve kültürel bağlara değinerek, iki ülke arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı. Orban, Türk dünyasıyla olan ilişkilerin Macaristan için stratejik önem taşıdığını ve bu bağların güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi