Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonla Mücadelede Kararlılık Mesajı Verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı sunan herkese teşekkür ederken, 2025 yılını yüksek enflasyon oranlarıyla kapattıklarını ancak bu yıl için daha iyi bir performans beklediklerini ifade etti.
Erdoğan, Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) 7. Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ekonomide büyüme ve kalkınmanın önemine dikkat çekti. İş dünyası ve girişimcilerle olan ilişkilerin, Türkiye’nin global ekonomideki yerini güçlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, genç girişimcilere verilen desteğin önemini de öne çıkardı.
Konuşmasında, TÜGİK çatısı altında yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, kuruluşun ekonomiye sağladığı katkılar nedeniyle eski ve yeni yönetimleri takdir etti. Ayrıca, kuruluşun iş dünyasına ve genç girişimcilere sağladığı faydalardan övgüyle bahsetti.
Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik öngörülerinin yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimine de değinerek, ülkenin sanayi ve teknoloji alanında kendi kendine yeterlilik hedeflerine ulaşma konusunda ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ekonomik büyüme rakamlarının OECD ülkeleri arasında Türkiye’yi üst sıralara taşıdığını ve ülkenin savunma sanayii ihracatındaki artışa dikkat çekti.
Son olarak, Erdoğan, ekonomik başarıların yanı sıra toplumsal ve kültürel kalkınma adımlarının da önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin yüzyılının hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
