Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP yönetimi hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP yönetimi hakkında konuştu
12:40 - Aralık 22 2019 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin tek parti döneminde yaşanan olayların tüm yönleri ile tarafsız bir şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenmiş olan 2019 Necip Fazıl Ödülleri programına katılımında bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada tek parti dönemindeki CHP yönetimi ile ilgili eleştirilerini dile getirerek partinin bu karanlık dönemi ile hesaplaşması gerektiğini söyledi. CHP geçmişi ile yüzleşene kadar peşlerini bırakmayacağını söyleyen Erdoğan geçmişle yüzleşmek kimseyi küçültmez aksine daha da büyütür dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek konuşmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dersimli olan zatta bunu açıkça ortaya koymamıştır. Bu zat Dersimli olmakla gurur duyduğun söylüyor. Ancak, Dersim olaylarıyla ilgili bizim yaklaşık 10 sene önce gösterdiğimiz hassasiyet ve vicdanı tavrın onda birini dahi sergileyemiyor. Biz CHP’nin kurumsal anlamda Dersim konusunda ne düşündüğünü, nasıl bir yaklaşım içinde olduğunu halen bilmiyoruz. Sadece Dersim’de değil, az önce ifade ettiğim diğer konularda CHP’nin kurumsal anlamda ne düşündüğü kimse bilmiyor. CHP’nin bir an önce milletin karşısına çıkıp bu ülkenin karşısına çıkıp ya özür dilemesi, ya da üzücü olaydaki rolleri için pişmanlık duyduğunu millete söylemesi gerekiyor. Türkiye’nin geleceği için, milletimizin kalbinde kabuk bağlayan yaraların tekrardan kanatılmaması için biz bu tavrı gerekli görüyoruz. Yoksa ülkemiz belirli art niyetli çevrelerin sosyal mühendislik projelerinden kendini kurtaramayacaktır. Şimdiye kadar toplumsal kucaklaşmayı perçinleyici birçok adıma imza atan bir parti olarak muhakkak bu konunda takipçisi olacağız. CHP yönetimi geçmişleriyle yüzleşene, darbeler, katliamlar, idamlar, kanlı sokak olaylarına kadar cesaretle açıklayana kadar peşlerini bırakmayacağız. Böylece sadece ülkemizin sancılı bir dönemine ayna tutmakla kalmayacak aynı zamanda üstat Necip Fazıl’ın uğrunda bedel ödediği emanetine sahip çıkmış olacağız.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi