ÇEDAŞ’ın çağrı merkezi, ayda 57 bin çağrıya cevap veriyor

ÇEDAŞ’ın çağrı merkezi, ayda 57 bin çağrıya cevap veriyor
14:50 - Şubat 28 2019 Perşembe

ÇEDAŞ’ın bağlı bulunduğu hizmet bölgesinde kesintisiz enerji sunmak için 7/24 çalışıyor ve ayda 57 bin çağrıya cevap vererek sıkıntıları gideriyor. ÇEDAŞ’ın bu gelen çağrıları karşılama oranı ise%97,60 civarında. ÇEDAŞ’ın ulaşılabilirlik oranına bakıldığında ise bu oranın %99,93 olduğu görülüyor.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ),Sivas, Yozgat ve Tokat olmak olmak üzere 52 bin 789 kilometrekare gibi bir alanda toplamda 975 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyor. ÇEDAŞ’a ulaşabilmek için 186 çağrı merkezinden vatandaşlara cevap veriliyor. 2018 yılında elde edilen verilere göre günde ortalama bin 900, ayda 57 binden fazla çağrı alan ÇEDAŞ’ın yılda aldığı çağrının toplamı ise 680 bini aştı. 2019 yılının Ocak ayında çetin hava şartları sebebiyle bu çağrıların arttığı 92 bine ulaştı belirtiliyor. ÇEDAŞ Çağrı Merkezi müşteri memnuniyet oranı ise elektrik dağıtım şirketleri arasında Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

ÇEDAŞ Çalışanlarının yüzde 63’ü kadın

ÇEDAŞ daha kaliteli hizmet için çağrı merkezi çalışanlarını iletişim teknikleri, stres yönetimi, çağrı merkezi süreçleri, teknik eğitim, zaman yönetimi gibi eğitimler vererek çalışma ortamında performanslarını arttırmayı hedefliyor. Toplam 50 çalışanı bulunan ÇEDAŞ’ın çağrı merkezinde kadın çalışanların oranı ise yüzde 63’lerde bulunuyor. ÇEDAŞ Çağrı Merkezi en çok arıza, aydınlatma ve bilgi edinme yönünde çağrı alıyor ve daha iyi hizmet vermek için müşterilerine geri bildirimde bulunarak sorun ve şikayetlerin takibini yapıyor.

ÇEDAŞ çarı merkezi memnuniyet noktasında sektör ortalamalarına göre oldukça iyi durumda olduklarını dile getiren ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım,”Abonelerimizden gelen talep, öneri ve şikayetlere bir yandan çözüm üretirken, diğer yandan da benzer sorunların bir daha yaşanmaması için yatırım planlarımızı buna göre düzenliyoruz. Nüfus daha kalabalık olduğu için şu anda en yüksek çağrı merkez ilçelerden geliyor. Yine nüfus yoğunluğu nedeniyle Erbaa ve Sorgun gibi ilçelerimizden de daha çok çağrı alıyoruz. Gelen çağrılara arkadaşlarımız hızla yanıt verirken, arka planda büyük bir ekip de çözüm için yoğun ve hızlı bir çalışma gayreti gösteriyor.” dedi.