Çanakkale Programında Şehit uzman çavuşun eşinden duygusal konuşma

Çanakkale Programında Şehit uzman çavuşun eşinden duygusal konuşma
16:44 - Mart 18 2019 Pazartesi

Sivas’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü sebebiyle hazırlanan programda Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal’ın öğretmen olan eşi Songül Sakal’ın sözleri programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Sivas’ta düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü programında Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal’ın öğretmen eşi Songül Sakal yaptığı konuşma ile dinleyenleri duygulandırdı. Şehit Jandarma Uzman Çavuşun eşi,” Ben bir öğretmenim, ben bir eğitimciyim bir Erkan kaybettim, binlerce Erkan yetiştiriyorum. Erkan’ın bıraktığı yerden bu bayrağı onlar devralacak.” dedi.

Sivas’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen anma programa saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Sonrasında şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Hazırlanan programda Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal’ın öğretmen eşi Songül Sakal bir konuşma yaptı. 2017 yılında PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal’ın öğretmen eşi Songül Sakal yaptığı duygusal konuşmayla herkesin duygulanmasına sebep oldu.

Sakal, “Binlerce Erkan yetiştiriyorum”

Şehit eşi Songül Sakal,”Ben şehit jandarma uzman çavuş Erkan Sakal’ın eşi Songül Sakal lise arkadaşlığından hayat arkadaşlığına uzanan bir hikayeydi bizimkisi ta ki 1 Ağustos 2017 tarihine kadar o saatten sonra hayatımın en kıymetlisi olan insan, en büyük acım, en büyük imtihanım aynı zamanda en büyük gururum oldu. Erkan ‘Ne can dedi, ne de canan’ onun öncesinde ve sonrasında hep vatan vardı. İşte bu yüzden bir şehit eşi olmaktan gurur duyuyorum ve gurur duyacağım. 18 Mart’ta destan yazanların torunları şimdi Türkiye’de destan yazıyor ve destan yazmaya devam edecek. Ben bir öğretmenim, ben bir eğitimciyim bir Erkan kaybettim, binlerce Erkan yetiştiriyorum. Erkan’ın bıraktığı yerden bu bayrağı onlar devralacak. Çünkü fıtrat değişmez. Kan aynı kandır.” dedi.

Hazırlanan Çanakkale Şehitlerinin Anma programı Yüzbaşı Buğra Karabulut’un ’18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Askeri Yönden Değerlendirilmesi’ konulu konuşmasından sonra 4 Eylül Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo, piyes ve koro gösterileriyle sona erdi.

Programa Sivas Valisi Salih Ayhan, 5’inci Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.