Bursa’da Tapu Takas Sistemi Hatası: Parayı Gönderen Ev Sahibi Oldu

Bursa’da Tapu Takas Sistemi Hatası: Parayı Gönderen Ev Sahibi Oldu
12:40 - Şubat 7 2026 Cumartesi

Bursa’da yaşanan ilginç bir tapu takas olayı, sistemsel hataların nasıl büyük sorunlara yol açabileceğini gözler önüne serdi. 42 yaşındaki Halil Dalgıç, e-Devlet üzerinden gerçekleştirdiği tapu takas işlemi sırasında, evin bedelini satıcıya gönderdiğini sandı ancak bir sistem hatası nedeniyle para kısa süre içinde kendisine geri döndü.

Yıldırım ilçesi Namazgah Mahallesi’nde bulunan 2+1 daireyi satın almak isteyen Dalgıç, ilk ödeme işlemini tamamladıktan sonra paranın hesabına geri geldiğini fark etti. Ertesi gün, Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’ne giderek işlemleri tekrar başlattı ve satıcı hesabına para transferini yeniden yaptı. Satıcı, paranın hesabına geçtiğini doğrulayarak tapu devir işlemini tamamladı.

Ne var ki, tapu devri tamamlandıktan sonra Dalgıç’a gönderilen mesajla birlikte paranın tekrar hesabına iade edildiği ortaya çıktı. Dürüst bir tavır sergileyen Dalgıç, hemen satıcı ile iletişime geçti ve parayı elden teslim etmeyi teklif etti. İkili, bankaya giderek bu durumu düzeltti.

Satıcı ve alıcı arasında yaşanan bu olay, Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de dikkatini çekti. Yetkililer, yaşanan problemin Takasbank tapu takas sisteminden kaynaklandığını ifade etti ve benzer sorunların önüne geçmek için gerekli incelemelerin başlatıldığını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi