Bursa’da Aranan Kamyonet Sürücüsünün Nefes Kesen Kovalamacası

Bursa’da, Osmangazi ilçesinde trafik polislerinin düzenlediği rutin kontroller sırasında dramatik bir olay yaşandı. Altıparmak Caddesi’nde gerçekleşen uygulamada, polisler 16 AEY plakalı kamyonetten şüphelenerek dur ihtarında bulundu. Ancak kamyonet sürücüsü, ihtarlara uymayarak ters şeride girip kaçmaya başladı ve trafiği tehlikeye attı.
Kovalamaca kısa sürdü; polis ekipleri kamyoneti durdurarak sürücüyü yere yatırıp ters kelepçe ile etkisiz hale getirdi. Yakalanan sürücü Abbas A., polislere ‘Yakalamam var diye kaçtım’ diyerek durumunu açıkladı. Alkol testi sonucu sıfır çıkan sürücünün geçmişte işlediği suçlar nedeniyle 7.5 yıl hapis cezası bulunduğu tespit edildi.
Abbas A.’ya ‘dur ihtarına uymamak’, ‘trafiği tehlikeye atmak’ ve ‘ters istikamet’ suçlarından toplam 20 bin 701 lira para cezası uygulandı ve aracı otoparka çekildi. Sürücü, daha sonraki işlemler için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.