Bursa’da Alkol Kontrolünde Ehliyetini Kaybeden Sürücünün Pişmanlık Dolu Anları

Bursa’da Alkol Kontrolünde Ehliyetini Kaybeden Sürücünün Pişmanlık Dolu Anları
09:35 - Haziran 27 2025 Cuma

Bursa’da trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği alkol denetimlerinde, sınırın hemen üstünde alkollü çıkan Yakup G., ehliyetine el konulduğunu öğrenince büyük bir üzüntü yaşadı. Yakup G., “Arabayı sadece denemek istemiştim, çok pişmanım” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Osmangazi ilçesi, Soğanlı Mahallesi’nde yapılan uygulamada, şüphe üzerine durdurulan bir araçta alkol testi yapıldı. Alkolmetreye üfleyen Yakup G., 0.51 promil alkollü olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Yakup G., sadece 0.01 promil ile yasal sınırı aştığı için ehliyetine iki yıl süreyle el konulduğunu ve ayrıca 11 bin 622 lira para cezası aldığını öğrenince, “Keşke hiç içmeseydim, büyük bir hata yaptım” şeklinde konuştu.

Yakup G., bu olayın ardından aracı çekici ile otoparka taşındı ve kendisine bu konuda ciddi yaptırımlar uygulandı. Bu olay, alkol denetimlerinin önemini ve alkol alarak araç kullanmanın yaratabileceği riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi