Belediyeler birliğinin Sivas temsilcileri belli oldu

Belediyeler birliğinin Sivas temsilcileri belli oldu
18:58 - Mayıs 16 2019 Perşembe

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin başkalığında yapılan toplantıda üyelerin seçimleri yapıldı. Hilmi Bilgin’in başkanlığındaki toplantıda seçilen üyeler Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Sivas’ı temsil edecekler. Toplantıda konuşma yapan Hilmi Bilgin 31 Mart seçimlerinin ardından belediyenin merkez, ilçe ve belediyelerinde çalışmaları yürütecek olan kadroların belirlendiğini ve bu kadroların önümüzdeki beş yıl boyunca Sivas halkının beklentileri doğrultusunda hizmet vereceğini söyledi.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ SİVAS TEMSİLCİLERİ BELİRLENDİ


Toplantıya katılanlara Türkiye Belediyeler Birliği ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Hilmi Bilgin, bu birliğin temel görevinin belediyeler bünyesinde çalışan personeli eğitmek ve personele destek hizmeti vermek olduğunu söyledi. Sivas’ı temsil edecek olan belediye meclis üyelerinin seçiminde 4 tanesinin belediye başkanlarından bir tanesinin de meclis üyeleri arasından seçileceğini söyleyen Hilmi Bilgin bu üyelerin Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği’nin organlarının seçimini yapacaklarını ve bu ekiple 5 yıl Sivas halkına hizmet vereceklerini belirtti.

 

Yapılan toplantıda 5 asil, 3 yedek üyenin belirlendiği bir teklif sunuldu. Bu teklif üzerinden yapılan kapalı oylama ile Sivas’ı temsil edecek olan Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri belirlenmiş oldu.

Yapılan seçimlerde, Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz,  Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik ve Sivas Belediye Meclis Üyesi Muhammed Burak Kuruçay asil üyeliklere seçilirken Altınyayla Belediye Başkanı Sinan Akbulut, Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli ve Sivas Belediye Meclis Üyesi Ayla Çetinel de yedek üyeliklere seçilmiş oldu.