Batman Kozluk’taki Köy Akreplerin İstilasına Uğradı
Batman’ın Kozluk ilçesine ait Tuzlagözü köyü, son zamanlarda akreplerin istilasına maruz kalmış durumda. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte köyde akrep sayısı da artmış, köylüler bu durumdan büyük rahatsızlık duymaya başlamıştır. Köy sakinleri, evlerinde ve sokaklarında rahatça yürüyemez olmuşlar, sürekli bir akrep sokma tehlikesi ile karşı karşıya kalmışlardır.
Akreplerle dolu bir yaşam sürdürmek zorunda kalan Tuzlagözü sakinleri, yaşadıkları bu korkutucu durum karşısında yardım çağrısında bulunmuştur. Köyün yetişkinleri ve çocuklarının güvenliği için endişe duyan köylüler, etkili bir çözüm bulunması adına yetkililere çağrıda bulunmuşlardır. Erdal Aydın isimli bir köy sakini, yapılan ilaçlamaların yeterli olmadığını belirterek, yetkililerden acil müdahale talep etmiştir.
Öte yandan, köy sakinlerinden bazıları bu zorlu durumu farklı bir şekilde ele almış, akreplerin zehirli kuyruklarına ipler bağlayarak onlarla ilginç oyunlar oynamışlardır.
Emrullah Işık
