Balıkesir Erdek’te Kayıp Elif Kumal İçin Arama Çalışmaları Sürüyor
Balıkesir’in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası’nda kamp yaparken kaybolan 33 yaşındaki Elif Kumal için başlatılan arama kurtarma operasyonu yoğun bir şekilde devam ediyor. Jandarma, AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri, su altı dalgıçları ve botlarla gölette aramalarını sürdürürken, karadan da detaylı taramalar yapılıyor. Şimdiye kadar Elif Kumal’a ait herhangi bir iz bulunamadı.
Elif Kumal’ın ağabeyi İbrahim Kumal, basına yaptığı açıklamada, olayın detayları hakkında kesin bir bilgi olmadığını belirtti. İbrahim Kumal, ‘Olay Cumartesi akşamı gerçekleşti ve Pazar günü sabah saatlerinde haberimiz oldu. Kayıp saatler var ve her yeri didik didik aradık ama kardeşimden hiçbir iz bulamadık’ dedi. Kumal ayrıca, kız kardeşinin erkek arkadaşıyla olan ilişkisinden de bahsetti ve olay anında orada bulunanların ifadelerine göre bir tartışma yaşandığını aktardı.
Erdek Kaymakamı Hasan Göç ise, kayıp durumuyla ilgili, ‘Umarız kayıp kızımızı sağ salim buluruz. Üç gündür devam eden çalışmalarda kamu görevlileri, jandarma ve sivil toplum kuruluşları fedakarca çalışmaktadır. Tüm alternatifler değerlendirilerek, aramalar bölge genelinde detaylı bir şekilde sürdürülmektedir’ ifadelerini kullandı. Göç, çalışmalara destek veren herkese teşekkürlerini iletti ve kızın ailesine sabır diledi.
Toplamda 350 kişilik bir ekip, olayın çözülmesi için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecek.
Gökhan Dağlı – Murat Aydoğan – Serhat Barış



