Ayvalık’ta Göçmen Tragedisi: Beş Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Kayıp

Ayvalık’ta Göçmen Tragedisi: Beş Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Kayıp
13:35 - Eylül 7 2025 Pazar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında meydana gelen trajik bir olayda, düzensiz göçmenleri taşıyan hızlı bir sürat botu, Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Kaza, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı’nın düzensiz göçle mücadele operasyonu sırasında gerçekleşti. Botun içinde 34 düzensiz göçmen ve 1 organizatör bulunuyordu.

Çarpışma sonucu denize düşen göçmenlerden beşi olay yerinde hayatını kaybederken, bir göçmen ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kayıp olarak bildirilen bir diğer göçmenin ise bulunması için hava ve denizden arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Olayla ilgili olarak Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında olayın detayları ve sorumlular hakkında incelemeler sürdürülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi