Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin En Büyük Millet Bahçesi Olarak Açıldı
Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük şehir parkı ve afet toplanma alanı olarak yeniden düzenlendi. Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ‘İstanbul’un Nefesi Milletin Bahçesi’ teması altında gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’a ve Türkiye’ye bu önemli armağanı sunmanın mutluluğunu ifade etti.
’15 Temmuz kahramanlık gecesinin izlerini taşıyor’ Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı yer olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, millet bahçesinin bu tarihi öneme sahip olduğunu belirtti. İftiralara rağmen millet bahçesinin tamamlandığını ve iftiralara boyun eğilmediğini vurguladı.
‘Türkiye’nin deprem güvenliği ve konut projelerine dikkat çeken atılımlar’ Bakan Kurum, Türkiye’nin deprem güvenliği ve konut projelerinde önemli adımlar attığını, 500 bin sosyal konut projesine ve deprem bölgesindeki yeni konut teslimlerine değindi. Türkiye’nin bu projelerle güçlü bir yapılanma içinde olduğunu ve milletin güvenliğinin her zaman öncelikli olduğunu belirtti.
Yeni millet bahçesi, geniş yeşil alanları, rekreasyon alanları ve sosyal tesisleri ile İstanbullulara hizmet verecek. Ayrıca, büyük afet toplanma alanı olarak da önemli bir işlev üstleniyor. Bakan Kurum, bu büyük projenin İstanbul ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
