Antalya-Konya Karayolu Sel Sonrası Havadan Görüntülendi

Antalya-Konya Karayolu Sel Sonrası Havadan Görüntülendi
11:05 - Mart 11 2026 Çarşamba

Antalya ve Konya arasındaki kritik ulaşım noktası olan yeni karayolu, şiddetli sağanakların etkisiyle sular altında kaldı. Özellikle Eynif ve Gembos ovalarını kapsayan güzergahta, yolun 4 kilometrelik bölümü su altında kalmış durumda ve suyun derinliği yer yer 1 ile 5 metre arasında değişiyor.

Güvenlik önlemleri alındı

Eynif Ovası’ndaki suların çekilmesiyle Başlar kavşağına kadar olan bölüm trafiğe yeniden açıldı. Ancak, Konya yönüne doğru Gembos Ovası’nda su seviyesi yüksekliğini koruyor. 13 Şubat’tan itibaren yol, güvenlik nedeniyle trafiğe kapatılmış ve trafik Akseki ile Manavgat üzerinden sağlanmaya başlanmıştı. Karayolları ekipleri, suyun tahliyesi ve yolun durumu üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Alternatif yol hizmete girdi

Yolun kapalı olması nedeniyle, Karayolları Genel Müdürlüğü alternatif bir güzergah oluşturdu. İbradı ve Derebucak arasındaki 28 kilometrelik eski yol, bakım ve onarımdan geçirilerek trafiğe açıldı. Bu güzergah üzerinden İbradı ilçesine ve oradan da Başlar Mahallesi’ne ulaşım sağlanıyor.

Yetkililer, bölgedeki su seviyesinin normalleşmesinin ardından ana yol üzerinde teknik incelemeler yapacaklarını duyurdu.

Ayşe Çatlı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi