Ankara Sincan’da Su Kesintileri Vatandaşları Mağdur Ediyor
Sincan ilçesinin Yenikent Mahallesi’nde devam eden su kesintileri, mahalle sakinlerinin günlük yaşamlarını zorlaştırıyor. Vatandaşlar, suyun günlerce akmamasından dolayı temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor ve yetkililerden yeterli bilgi alamadıklarını belirtiyorlar. Su kesintisi nedeniyle, bazı yerel sakinler bidonlarla su taşımak zorunda kalıyor.
‘Faturalar geç ödendiğinde hemen uyarı mesajı geliyor’, fakat su kesintisi olduğunda yetkililere ulaşmak zorlaşıyor. Yenikent’te yaşayan Ahmet Aslan, son iki aydır su kesintilerinin sıklaştığını ve çok az bilgi verildiğini ifade etti. Aslan, ‘Yetkililerden hızlı ve etkili çözümler bekliyoruz. Sular kesikken hayatımızı nasıl sürdüreceğiz?’ diye sordu.
‘Gece nöbet tutarcasına su beklemek zorunda kalıyoruz’, diye ekledi Gökhan Arslan. Suların sık sık kesilmesi ve az miktarda gelmesi nedeniyle temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çeken Arslan, durumun düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
Bu sorunlarla mücadele eden vatandaşlar, Sincan’ın Kesiktaş ilçesindeki bir çeşmeden su taşımak zorunda kalıyor. Sultan Kayabaşı, belediyenin bu duruma müdahale etmesini ve halkın mağduriyetinin giderilmesini talep etti. Duran Aydoğdu ise kesintiler nedeniyle su ihtiyaçlarını bidonlarla karşılamak zorunda olduklarını belirtti.
Bu uzun süren su kesintileri, Yenikent sakinlerinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürüyor ve yetkililerden acil çözüm bekleniyor.




