Amasya’da Feci Kaza: Otomobil Yeşilırmak Nehri’ne Uçtu

Amasya’da Feci Kaza: Otomobil Yeşilırmak Nehri’ne Uçtu
14:10 - Şubat 26 2026 Perşembe

Amasya’da yaşanan korkunç trafik kazası, Yeşilırmak Nehri kenarında gerçekleşti. Nehir Kamışlı’nın kullandığı 06 DTP 103 plakalı otomobil, Saraydüzü Kışlası yakınlarında bir kavşakta Fuat Sucuoğlu idaresindeki 05 DF 596 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobil, Künç Köprü girişindeki demir korkulukları aşarak nehre düştü.

Kaza sonrası bölgeye hızla itfaiye, sualtı kurtarma, polis, AFAD ve ambulans ekipleri sevk edildi. Su içinde ters dönen ve sürüklenen araçtan Nehir ve Hanife Kamışlı isimli anne kız, ekiplerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı. Islanmış oldukları için itfaiye ekiplerinin üniformaları verilen anne kız, daha sonra hastaneye ulaştırıldı.

Kaza anı ve kurtarma çalışmaları çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Bu görüntülerde, çarpışmanın etkisi ve aracın nehre düşüşü açıkça görülüyor. Kazayı görenlerden Abdullah Kartal, yaşananları anlatırken, Hüsnü Atalar ise kazadan saniyeler önce bölgeden geçen bir vatandaşın son anda kurtulduğunu belirtti.

Yetkililer, kazayla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlattı.

Murat Çelik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi