Aksaray’da Alkollü ve Ehliyetsiz Sürücü Gazeteciye Tehditte Bulundu

Aksaray Taşpazar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, sivil trafik ekipleri, tehlikeli şekilde ilerleyen 68 ADK 501 plakalı bir araca dur ihtarında bulundu. İhtarı dikkate almayıp kaçan sürücü, polislerin kısa süren kovalamacası sonucu durduruldu. Araçtan indirilen 21 yaşındaki Y.K.D., polis ekiplerine direnç gösterdi ve olay yerine ek polis güçleri sevk edildi.
Ekibin müdahalesiyle kontrol altına alınan sürücü, yapılan alkol testinde 0.84 promil alkollü çıktı ve ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Daha önce de benzer suçlardan cezai işlem görmüş olan sürücü, sürecin kaydedildiğini fark edince basın mensuplarına önce sözlü saldırıda bulundu, ardından fiziksel tehditlerde bulunarak ‘Öldürürüm’ şeklinde tehditler savurdu.
Görüntüleri çeken gazeteciye fiziksel müdahalede bulunan sürücü, polis aracına alınırken de direnç göstermeye devam etti. Yaşanan bu olay sonrasında sürücüye çeşitli suçlardan dolayı toplamda 45 bin lira ceza kesilirken, gazeteci şikayetçi oldu ve sürücü gözaltına alındı. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve gazeteciye yönelik koruma tedbirleri alındı.
Yasin Can