Afgan kadın polis adayları mezun oldu

Afgan kadın polis adayları mezun oldu
14:13 - Nisan 27 2019 Cumartesi

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan ‘Afgan Ulusal Polisinin Eğitilmesi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İşbirliği Yapılmasına Dair Mutabakat Muhtırası’ çerçevesinde Sivas PMYO’daki eğitim programını başarıyla bitiren 7’nci dönem Afgan 167 kadın polis adayı, düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı. Mezuniyet törenine Vali Salih Ayhan, Polis Akademisi Daire Başkan Yılmaz Çolak, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Abduul Saboor Quani ve çeşitli ülkelerin bürokratları yer aldı. Türkiye ve Afganistan milli marşlarının okunmasıyla başlayan tören, dönem mezunları adına Farzana Jafer’in kütüğe plaket çakılması ile devam etti.

Törende konuşan Salih Ayhan, “Mezuniyet töreninde olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Afgan halkı ile Türk halkı dost ve kardeş bir halktır. Yüzyıllar önce kurduğumuz bu dostluğumuz yüzyıllar sonra da devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Salih Ayhan ve Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Abduul Saboor Quani, dereceye giren polis adaylarına hediyelerini taktim etti. Mezuniyet töreni 167 kadın Afgan polis adayının yemin etmesi ile sürdü. Yemin töreninin ardından gözyaşlarına boğulan Afgan kadın polis adayları mutluluklarını eğitmenlerine sarılarak sürdürdüler.