Adalet Bakanı Gürlek, İBB Soruşturmasını Değerlendirdi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında yürütülen soruşturmanın ayrıntılarını açıkladı. Gürlek, soruşturmanın vatandaşlardan ve parti içinden gelen ihbarlar sonucu başlatıldığını ifade etti. Ayrıca, suç unsuru taşıyıp taşımadığını değerlendirmek üzere harekete geçildiğini söyledi.
Bakan Gürlek, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, göreve atanmasının ardından kendisine destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Nevşehir’den sonra uzun süren bir aradan sonra bakan olarak atanan Gürlek, bu atamayı önemli bir başarı olarak nitelendirdi.
TBMM’de yaşanan gerginliklere de değinen Gürlek, meclisin yüce bir kurum olduğunu ve yaşanan olayların kuruma yakışmadığını vurguladı. Soruşturma sürecinde objektif davranıldığını ve hem lehte hem aleyhte delillerin toplandığını belirtti.
İBB soruşturması hakkında daha fazla bilgi veren Gürlek, soruşturmanın sadece iddialar üzerine değil, somut delillerle yürütüldüğünü ve iddianamenin herkes tarafından incelenebilecek şekilde açık olduğunu ifade etti.
Programda ayrıca yasa dışı bahis ve uyuşturucu ile mücadele konularına da değinen Gürlek, bu sorunların ülke için büyük tehditler arasında olduğunu ve Adalet Bakanlığı olarak bu konularda kararlı adımlar atılacağını dile getirdi.
Sosyal medyada bilgi kirliliğine de değinen Gürlek, sosyal medya yasaları hakkında çalışmalar yapıldığını ve kişilerin kimliklerinin doğrulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yeni projeler arasında ‘Alo Adalet’ hattının kurulacağını açıkladı.
CHP’nin kapatılması iddialarına da yanıt veren Gürlek, bu tür iddiaların asılsız olduğunu ve siyasi partilerin kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
