4 Milyar TL’lik Büyük Siber Vurgun Operasyonu: 25 Kişi Tutuklandı

4 Milyar TL’lik Büyük Siber Vurgun Operasyonu: 25 Kişi Tutuklandı
15:50 - Mayıs 12 2025 Pazartesi

Afyonkarahisar’da başlatılan ve 8 şehre yayılan kapsamlı bir polis operasyonu, çeteyi deşifre etti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çetenin 8 ay süren sıkı takibi sonucunda, banka hesaplarına izinsiz erişim sağlayarak para transferi yapma, ‘sıfır faizli kredi, araç kiralama, sigorta ve kart aidatı iadesi ile ucuz tatil turu’ vaatleriyle internet üzerinden dolandırıcılık yapma gibi yöntemlerle haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

Çete üyelerinin yaşadığı adresler belirlenerek, Afyonkarahisar, İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Aydın, Mersin, Kocaeli ve Tekirdağ’da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon sonucunda 30 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda yakalanan 30 kişiden 25’i tutuklandı.

Yapılan aramalarda, dijital materyaller, başkalarına ait banka ve kredi kartları, yüklü miktarda TL ve döviz, bir adet dublex daire, üç adet araç ve çok sayıda banka ve kripto hesabı ele geçirildi. Suç örgütünün 4 milyar TL’lik işlem hacmiyle kripto para üzerinden soğuk cüzdanlara aktarım yaptığı ve paraları farklı hesaplara taşıyarak iz sürülmelerini zorlaştırdığı ortaya çıktı. Tutuklananlar cezaevine gönderildi.

Gökten Ceylan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi