26 Yılda Dünyayı Yürüyerek Gezen Gezgin Türkiye’de

26 Yılda Dünyayı Yürüyerek Gezen Gezgin Türkiye’de
11:25 - Nisan 22 2025 Salı

1998 yılında Şili’den başlayarak evi İngiltere’ye doğru yalnızca yürüyerek ve yüzerek bir dünya turuna çıkan İngiliz gezgin Karl Bushby, bu zorlu yolculukta 26 yılını harcadı. Bushby, 55 yaşında ve şu ana kadar 47 bin kilometre katetmiş durumda. Gezgin, tüm bu süre zarfında hiçbir ulaşım aracı kullanmadı, pandemiler ve vize sorunları gibi birçok engeli aşarak yoluna devam etti.

Karşısına çıkan en büyük engellerden biri Bering Boğazı oldu. Bu zorlu geçişi Dimitri Kiefer ile birlikte yürüyerek tamamlayan Bushby, bu başarısıyla dünya tarihinde bir ilke imza attı. Daha sonra Hazar Denizi’ni yüzerek geçti ve şu an İstanbul’a ulaşmak üzere.

“Türkiye’de çok sıcak bir karşılama ile karşılaştık,” diye anlatıyor Bushby. Türkiye’nin misafirperverliğinden etkilendiğini ve buradaki insanların yardımseverliği sayesinde yolculuğuna devam edebildiğini belirtiyor. Şu anda İstanbul Boğazı’nı geçmek için gerekli izinleri almayı umuyor.

Boğazı geçtikten sonra kalan son durakları olan Fransa ve İngiltere’ye ulaşarak bu epik yolculuğunu tamamlayacak. Bushby, “Eve döndüğümde İngiltere’yi tanıyamayacağım, çok şey değişti” diyor ve ekliyor: “Ancak bu uzun ve zorlu yolculuğun sonuna çok az kaldı.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi