Hindistan’da Müslümanlara karşı zulümde bilanço kabarıyor

Hindistan’da Müslümanlara karşı zulümde bilanço kabarıyor
23:33 - Şubat 26 2020 Çarşamba

Nüfusu 1.4 milyara yaklaşan Hindistan’da kısa bir süre önce yürürlüğe giren vatandaşlık yasasına karşı tepkiler sürüyor. Müslüman ve Hindu vatandaşları karşı karşıya getiren yasa şu ana kadar onlarca kişinin hayatına mal olmuş durumda.

Hindistan’da gündemin en sıcak konusu olan vatandaşlık yasası kapsamında farklı ülkelerden Hindistan’a göç eden Müslümanlık dışındaki dinlere mensup kişilerin Hint vatandaşı yapılması öngörülüyor. Müslümanların bu kapsamda yasa dışı bırakılmasına karşı sokaklarda yapılan protestoların şiddeti arttıkça, sokaklarda Müslüman ve Hindu grupların savaşı da alevlendi. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de zirve yapan olaylara polis göz yaşartıcı bombalarla müdahale etmeye başladı. Amerika Başkanı Donald Trump’ın da şu anda ziyaret için gittiği Yeni Delhi’de tansiyon sürekli artıyor ve müslümanların kanının akmasına dünyanın da sessiz kaldığı, yaşanan olayların gündeme dahi gelmediği görülüyor.

Şiddet olaylarıın önlenmesi için kapsamlı tedbirler getiriliyor

Ülkedeki Müslümanların yeni vatandaşlık yasasına tepki amacıyla yaptığı protestoların büyük olaylara dönüşmesini ve olası can kayıplarını engellemek Hindistan hükümeti düğmeye bastı. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye 6 binin üzerinde güvenlik görevlisinin gönderildiği ve burada asayişin sağlanması için sert tedbirlere başvurulacağı belirtildi. Müslüman grupları kışkırtmak için Hindular tarafından yapılanlara ise akıl ermiyor. Son olarak vatandaşlık yasasında kapsam dışı kalarak ötekileştirilen Müslümanları sinirlendirmek amacıyla Hindu milliyetçilerinin bir minareye çıkarak hilali sökmeye giriştikleri belirtildi.

Polisler Hindu milliyetçilerinin arkasında iddiası

Bölgede yaşanan olaylara şahit olan bazı Müslümanların ifadesine göre sokaklarda anarşistlik yapan Hindu milliyetçileri polisler tarafından destekleniyor ve silah, mühimmat gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Hem Müslüman cephesinden, hem de Hindu milliyetçileri cephesinden çok sayıda kişinin uykusuz bir şekilde günü nöbetleşe geçirdiklerini aktaran Şanu Sıddıki isimli bir vatandaş olayın vehametini gözler önüne serdi.

VİDEO :

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi