Zorunlu Konuklar: Türkiye’de Sınırlar Kapatıldı

Zorunlu Konuklar: Türkiye’de Sınırlar Kapatıldı
12:00 - Temmuz 8 2020 Çarşamba

Yaklaşık 2 yıl önce, Almanya ve Avrupa, Asya ve Afrika’dan bisikletindeki yolun, Alman gezgin Michael Walter’ın zorunlu durağı Türkiye’ye göz attığı birçok noktadaydı. Daha önce Türkiye’ye gelen Korona virüs salgını gördü Walter, salgın sonrasında tüm sınırların kapanmasının bir sonucu olarak Türkiye’de kaldı. Son durak yaklaşık 3 aydır kentten kasabaya Walter’ın göz atma bisikletiyle Türkiye’de Kırklareli Lüleburgaz Lüleburgaz ilçesinde Star Academy bisikletiydi. Akademi Walter Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda bir gece konaklamanın gerçekleşmesine giderken, kapıların açıldığı gün yorum.türkiye ve Türk halkı kalan Walter’a hayran kalacaklar, Lüleburgaz ve Türkiye hakkındaki izlenimleri İHA’ya bisiklet macerası anlattı muhabir.

Birçok ülke ziyaret etti

Makine mühendisi 35 yaşındaki Walter, macerasına iki yıl önce Almanya’da başladığını söyledi. Bu süreçte, İspanya, Portekiz, Fransa, Singapur, Tayland, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Walter’un Umman gibi ülkeleri gezdiğini, Türkiye’nin son durak olduğunu söyledi.

Bisikletle dönüş planları

Korona virüsü salgınının 2 yıl önce ortaya çıkacağını tahmin etmenin zor olduğunu belirten Walter, “Koronal avirus sürecinde seyahat etmek gerçekten zordu. Kamp yaptım. Bu süreçte birçok otel kapandığı için bisikletimi dışarıda geçirdim. Nerede kalacağım? Bulgaristan ya da Yunanistan üzerinden bisikletle ülkeme dönmeyi planlıyorum. Ancak korona, virüs salgını nedeniyle zor bir durumdur. ”

Tek sorun Türkiye’deki sokak köpekleriydi

Türk halkı çok misafirperver ve canlı bir arkadaş olan Walter, Türkiye’de köpeklerin sokaklara atılmasında tek sorun yaşadığını söyledi. Walter; “Türk halkı çok misafirperver. Çok arkadaş canlısı. Burada çok özel bir zaman geçirdim. Ancak Türkiye’nin bisikletle seyahat etmesi çok zor. Çünkü çok fazla köpek var. ”

Sevilen kebap ve köfte

Türkiye’de en sevdiği yemekler sırasında kebap ve köftelerin Alman kaşifiydi. Walter; “Türkiye’deki köfte ve kebapları seviyorum. Hamur işlerini seviyorum. Geleneksel yemekler iyiydi. Ekmek ve domatesli kahvaltılar kahvaltıda iyiydi.” Walter derhal Almanya’ya gitmek istediğini söyledi. ama bu çok zor bir durum olabilir. Çünkü bir korona virüsü var. Dünya şimdi karantina altında. ”

Tansu Edip Gökbudak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi