Zoom Toplantıları ile İlgili Bazı Veriler Paylaşıldı

Zoom Toplantıları ile İlgili Bazı Veriler Paylaşıldı
10:23 - Aralık 9 2021 Perşembe

Zoom toplantıları ile ilgili dikkat çekici veriler yayınlandı. 2021 yılına dair paylaşılan istatistiklerde ilginç bilgiler de yer alıyor.

Koronavirüs pandemisi, özellikle 2020 yılında karşımıza çıkmaya başlayan ve 2021 yılında daha da güçlenen bir salgın olarak yer alıyor. Küresel çapta etkisini gösteren koronavirüs salgını, son zamanlarda etkisini azaltsa da kış mevsimi yaklaştıkça bir kademe daha artmış bulunuyor. Koronavirüs pandemisi ile birlikte Zoom uygulamasında da ciddi bir popülerlik yaşanmış durumda. Zoom uygulamasının popülerliğini fırsat bilen pek çok firma da bu uygulamaya benzer özellikler getirmeye başladı.

Zoom Toplantıları ile İlgili Rapor Yayınlandı

Zoom’un ne olduğundan bahsetmek gerekirse Zoom, video görüşme konferansı yapmayı mümkün kılan ve toplu bir şekilde bu ihtiyacı karşılayabilen bir yazılım. Son zamanlarda popülerliğine popülerlik katan Zoom için 2021 yılına ilişkin veriler duyuruldu. 15 Kasım 2020 ile 15 Kasım 2021 tarihleri arasındaki verilerin yer aldığı raporda pek çok dikkat çeken detaylar da ortaya çıkmış bulunuyor. İlgi çeken verilerden birisi sunucu yoğunluğu oldu. Zoom uygulamasında trafiğin en yoğun olduğu gün yani uygulamanın en çok kullanıldığı günün Çarşamba olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra Salı ve Perşembe günleri de uygulamanın yoğun kullanıldığı bilgisi aktarıldı.

Zoom Toplantıları

Zoom toplantıları ile ünlü bir platform. Bunun yanı sıra çeşitli amaçlar için de kullanılabiliyor. Zoom ile ilgili açıklanan verilerden birisi de en çok kullanılan ifadeler oldu. Kullanılan ifadelerin %71’inin “Sesiniz kısık” olduğu açıklanan platform için %57 oranında “Herkes ekranı mı görüyor mu?” ifadesi bulunuyor. “Bir sonraki slayt lütfen” ifadesi ise %21 oranında tercih edilmiş durumda. Bunun yanı sıra açıklanan bir diğer veri Zoom toplantılarının %42’sinin yatak odasında geçmiş olması. Yani kullanıcılardan bazıları rahat bir şekilde yayına girmiş durumda. Raporda yer alan bir diğer bilgi kullanıcıların en çok tercih ettiği arka plan manzarası olarak yer aldı. Buna göre kullanıcıların en çok kullandığı arka plan açık hava manzarası olarak belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi