Zonguldak’ta Dinamit Sesleriyle Uyuyan Mahalleli Endişeli

Zonguldak’ta Dinamit Sesleriyle Uyuyan Mahalleli Endişeli
01:20 - Ekim 15 2024 Salı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait bir sahada faaliyet gösteren lisanslı bir maden şirketi sebebiyle yakındaki evlerde çatlaklar meydana geldi. Mahalle sakinleri, gece dinamit patlamalarıyla uyanmanın verdiği korkuyu dile getiriyorlar ve yaklaşık 40 evin etkilendiğini belirtiyorlar.

Bölgedeki bir evin giriş katı, mahalle yolunun çökmesiyle toprak altında kalmış. Ev sahibi Hamdi Kuzu, 67 yaşında, yaşadığı mağduriyeti anlatıyor. AFAD ve TTK ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, evin tahliye edilmesi gerektiği bildirilmiş. Kuzu, maddi imkanlarının yetersiz olduğunu ve başka bir yere taşınma konusunda endişelerini paylaşıyor.

Kuzu, Kilimli İlçe Kaymakamlığı’na başvurarak şikayetini dile getirmiş, ancak maden ocağıyla ilgili sorunlara çözüm bulunamamıştır. Mahalle sakinleri, devamlı yapılan dinamit patlatmaları sebebiyle evlerinin zarar gördüğünü ve gece uyuyamadıklarını ifade ediyorlar.

Abdullah Yılmaz, 68 yaşında, uzun yıllar TTK’da çalışmış bir başka mahalle sakini, özel şirketlerin maden ocaklarını kullanırken yer üstüne zarar verdiklerini ve bu zararların hesaba katılmadığını belirtiyor. Yılmaz, yaşadığı evin zarar gördüğünü ve TTK’nın duruma müdahale etmediğini söyleyerek endişelerini dile getiriyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi