Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri açıklandı
16:00 - Kasım 27 2020 Cuma

Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Nehir Kampı ve Antrenman Tesislerinde kura çekilişi 5. Tarım, Türkiye Kupası ön eleme maçları açıklandı. Tek maç eleme yöntemine göre yapılacak müsabakalar 15-16-17 Aralık tarihlerinde oynanacak. 4. turda tura çıkan 26 takımın yanı sıra, geçen sezon kupayı müzesine götüren Trabzonspor ve turnuvada mücadele hakkı kazanan M.Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, DG Sivasspor, Galatasaray ve Beşiktaş Avrupa Kupaları, 32 takımla çekildi. 16 takım statülerine göre seri başı olurken, maçlar seri başı takımlar tarafından oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Umut Milli Takımı ve Genç Takım Sorumlusu Umut Milli Takımı ile Hamit Altıntop Teknik Direktörü ve Genç Milli Takım’da Kafkasya Tolu hazır bulundu.

Hamit Altıntop: “Yılmaz hoca, acil şifalar diliyorum”

Çekiliş öncesinde açıklama yapan TFF İcra Kurulu Üyesi Hamil Altıntop, Maradona’nın futbol dünyasına veda ettiğini belirterek, “Futbolu sevdiren ve futbolu güzelleştiren bir efsaneydi. Harika yazılarla yazılmış ve hatıralar bırakan bir kişiliği vardı. Benim gibi herkes Maradona’yı çok iyi hatırlayacak. Ailesine ve sevdiklerine sabır diliyorum ”dedi.

Pandemik koşullarda yapılan kupa maçlarının insanları mutlu ettiğini belirten Altıntop, “Pandemi koşullarının zor olduğunu biliyoruz ve herkesin bunu kabul ettiğini düşünüyorum. Bu dönemde de futbolun hayata güzel şeyler getireceğini görüyoruz. Tek bir oyunun önemi, keyfi ve güzelliğinden bahsettik. Şaşırtıcı sonuçlar da vardı. Süper Lig’den veda eden takımlar oldu. Umarım 5. tur güzel ve keyifli maçlar geçirir. Katılan takımları tebrik ediyor, başarılar diliyorum ”dedi.

Altıntop, Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan ve entübe edilen Koç Yılmaz Vural ile ilgili olarak, “Yılmaz Vural hocamızı geç diyorum. Tanrı’dan çabuk şifa diliyorum. Umarım bir an önce bizimle olur ”dedi. Türkiye’de Kupa ile mücadele eden alt lig takımlarının büyük bir cesaretle mücadele ettiğini dile getiren Hamil Altıntop, “Burada genç oyuncu havuzunda bir artış görüyoruz. Biraz zaman ve çaba gerekiyor. Biraz fazla mesai yapmamız gerekiyor. Avrupa’da bunun örnekleri var, ama aynı zamanda benzersiz bir şey yapmak istiyoruz. Tüm hocalarımızdan faydalanıyoruz ama bu ekibi büyütmemiz ve aynı yola birlikte gitmemiz gerekiyor ”.

Tolunay Kafkas: “Çok önemli ve değerli bir kupa”

Hamit Altıntop’un ardından konuşan Ümit A Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, kupanın güzel yanının sürprizlere açık olduğunu belirterek, “Hem Anadolu takımlarının hem de alt lig takımlarının kupaya kolay erişimi kupanın çekiciliğini artırıyor. fincan. Hem Galatasaray’da hem Trabzonspor’da hem de Kayserispor’da teknik adam olarak kazandığım bir kupa. Zor günlerde bu maçlar heyecanlı oluyor. Maçlar izleme zevki için güzeldi. Umarım bu çekiliş faydalı olur. İyi şeylerin olacağına inanıyorum, çok önemli ve değerli bir ödül ”.

Kupada mücadele eden genç futbolculardan bahseden Kafkas, “Önemli oyuncularımız var. 1998 ve 1999 gruplarına hakim olan bir grup oyuncuyla Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Ümit Milli Takımı olarak yer aldık. En azından bu oyunculardan bazılarını Milli Takıma götürebilmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonasına düzenli olarak katılmaya başladığımızda bu önemli hale gelecektir. Futbolcular bu geçişi yaparken aynı zamanda rekabet etmek istiyoruz. Şimdi 200-2001 ve 2002 doğumlu oyunculardan yeni bir takım oluşturacağız ”dedi.

Yapılan açıklamaların ardından çekiliş başladı.

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçı şu şekillerde:

DG Sivasspor – Giresunspor

Kasımpaşa – Muğlaspor

Yeni Malatyaspor – Hekimoğlu Trabzon

BB Erzurumspor – Esenler Erokspor

Antalyaspor – Boluspor

Konyaspor – Altınordu

Trabzonspor – Adana Demirspor

Çaykur Rizespor – Eskişehirspor

Beşiktaş – Tarsus İdman Öğrenci Yurdu

Galatasaray – Darıca Gençlerbirliği

Aytemiz Alanyaspor – Adanaspor

Göztepe – Bursaspor

Fenerbahçe – Karacabey Bld. Spor

Gençlerbirliği – Tuzlaspor

Gaziantep FK – Kocaelispor

M.Basakşehir – Turgutluspor

Bozhan Memiş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi