Sivas Ziraat Odası’nın çağrısı karşılık buldu

Sivas Ziraat Odası’nın çağrısı karşılık buldu
12:48 - Aralık 31 2020 Perşembe

Sivas Ziraat Odası’nın Sivaslı çiftçilerin mağdur olduğunu belirttiği arka arkaya 3 kez ayrı ürünün ekilmemesi hususu ile ilgili sevindiren karar çıktı.

Geçtiğimiz günlerde internet sitemizde haberini de yaptığımız Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’ın Tarım Bakanlığı’na yönelik çağrısı karşılık buldu. 2018 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğ ile bir parsele üst üste 3 yıl aynı ürünün ekilmesi durumunda devletin verdiği teşvik ve desteklerden yararlanılamayacağı belirtilmişti. Bu durumun özellikle Sivas gibi yüksek rakımlı ve kışları çok soğuk geçen bölgeler için mağduriyetler yarattığını ifade eden Hacı Çetindağ, Sivaslı çiftçilerin geçmişten beri meteorolojik şartlar nedeniyle buğday ektiğini ve bundan sonra da buğday ekmek istediğini söylemiş ve bu kararın gözden geçirilmesini talep etmişti. Bu talebin hemen sonrasında Resmi Gazete’de yayımlanan bir genelge ile bu münavebeli ekim konusundaki şartın 1 sene sonrasına ertelendiği bildirildi.

Alınan karar üzerine Başkan Çetindağ, Cumhurbaşkanı, Tarım ve Orman Bakanı ve bu kararın alınmasında gayretleri olan yetkililere teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi