Zelenskiy: ‘Rusya ‘vaatlerini yerine getirmemenin’ yollarını buluyor’

Zelenskiy: ‘Rusya ‘vaatlerini yerine getirmemenin’ yollarını buluyor’
09:00 - Temmuz 24 2022 Pazar

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile dün imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması’nın ardından Rus ordusu tarafından Ukrayna’nın Odessa Limanı’na düzenlenen saldırı hakkında açıklamada bulundu.

Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Bu sadece bir şeyi kanıtlıyor; Rusya ne söylerse söylesin, ne vaat ederse etsin, bunu uygulamamanın yollarını bulacaktır” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise yaptığı açıklamada, “Ruslar sistematik olarak gıda krizi oluşturuyor ve insanları mağdur etmek için her şeyi yapıyor. Kıtlık terörü devam ediyor. Dünya harekete geçmeli” dedi. Yermak ayrıca açıklamasında, “Gıda güvenliğini garantiye almanın iki yolu var, bunlar Rusya’ya karşı etkili yaptırımlar ve Ukrayna için daha fazla silah gönderilmesi” sözlerini kullandı.

Ukrayna Güney Harekat Komutanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, “Düşman Kalibr seyir füzeleri ile Odessa deniz ticaret limanına saldırdı. Füzelerde 2’si hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü, 2’si limanın altyapısına isabet etti” ifadeleri kullanılmıştı.

 

İLGİLİ HABER

Tahıl koridoru için imzalar İstanbul’da atıldı

İLGİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tahıl Koridoru açıklaması

İLGİLİ HABER

Ukrayna: ‘Rusya, Odessa limanını füzeyle vurdu’

İLGİLİ HABER

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Rusya’nın Odessa saldırılarına tepki

İLGİLİ HABER

Rusya, Ukrayna’daki askeri hava üssünü vurdu: 3 ölü, 9 yaralı

İLGİLİ HABER

Rusya’nın İdlib’e saldırısında 7 sivil öldü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi