Zehirli dış ve iç aroma tankı

Zehirli dış ve iç aroma tankı
15:00 - Aralık 17 2020 Perşembe

Dışı zehirli dikenleri bulunan ve ürkütücü görünümüyle dikkat çeken Akrep balığı, Sinop’ta en çok tercih edilen balıklar arasında yer alıyor. Görünüşünden ve dikenlerinden dolayı dokunulduğunda bile kokan akrep balığı, tezgahların vazgeçilmezi haline geldi.

Şehirde balık avlayan İbrahim Coşkunarslan, akrep balıklarının zehirli dikenleri olduğunu, temizlenmesi zor ama etinin çok lezzetli olduğunu söyledi. Akrep balıklarını temizlerken önce sırt ve karın bölgesindeki zehirli dikenlerin çıkarıldığını anlatan Coşkunarslan, “Bütün dikenler zehirlidir. Sırtın sağında ve solunda bulunan iğneler zehirlidir. Keserken dikkatli olmakta fayda var. . İsterseniz bu şişi yapabilir, çorba yapabilir, tavada kızartabilir, buharda pişirebilirsiniz. “Sebzelerle hazırlayabilirsiniz. Her şey olabilir. Ne de olsa bu kemiksiz et, bir deniz ürünü.

Akrep balıklarının hamsi gibi özel müşterileri olduğunu belirten balıkçı Coşkunarslan, “Denizin dibinden yakalanan akrep balıklarının sırtında uyuşturucu zehirleri var. Onları temizliyor ve satış için soyuyoruz. En çok tüketilen balık çeşidi. Vatandaşlar tarafından. Hamsi, palamut ve istavrit gibi balıklardan çok daha lezzetli. Bazı vatandaşlar bu balık çorbasını çocukların gelişimi için yapıp içiyor ”dedi.

Osman Aksu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi