Zara’da Engelliler İçin “Engelsiz Yaşam Merkezi” açıldı

Zara’da Engelliler İçin “Engelsiz Yaşam Merkezi” açıldı
01:19 - Mart 16 2019 Cumartesi

Sivas’ın Zara ilçesinde “Engelsiz Yaşam ve Rehabilatasyon Merkezi” düzenlenen törenle ilçedeki engellilere hizmet vermesi için açıldı.

Zara Belediyesi tarafından eski Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi binası yapılan düzenlemelerle Engelsiz Yaşam ve Rehabilatasyon Merkezi olarak hazırlandı. Merkezin açılışına; Sivas Valisi Salih Ayhan, Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, AK Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Nebi Kaya, Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala ve diğer il protokolü üyeleri katıldı.

“Engelsiz Yaşam ve Rehabilatasyon Merkezi”nin açılışında konuşan Vali Salih Ayhan,”Bu okulları özel sektör ve kamu açabiliyor ama ilk kez bir belediye ticari amacı olmadan şirketi üzerinden bir rehabilitasyon merkezi açıyor, kar amacı gütmüyor. Bu çok önemli bir hizmet, emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Açılışta konuşan Zara Kaymakamı Mehmet Sayın ise,”Sosyal devlet sorumluluğunun gereksinimleri en iyi bir biçimde yerine getirilmektedir. Bizde sosyal yardımlaşma vakfımız kanalı ile vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve taleplerine cevap vermeye devam ediyoruz.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve merkezin hayırlı olması adına dualar yapılarak merkezin açılışı gerçekleştirildi.