Zara’da Arıcılık Üzerine Kapsamlı Bir Konferans Gerçekleştirildi

Zara’da Arıcılık Üzerine Kapsamlı Bir Konferans Gerçekleştirildi
14:45 - Şubat 18 2026 Çarşamba

Sivas’ın Zara ilçesinde, arıcılığın gelişimine yönelik büyük bir adım atıldı. Zara Kaymakamlığı ve Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen konferansa arı yetiştiricileri büyük ilgi gösterdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Zara Gençlik Merkezi Müdürü Enes Kuzu, Türkiye ve Sivas’taki arıcılık sektörünün durumuna yönelik bilgiler verdi. Öğretim Görevlisi Servet Okur ve arı işletmecileri Amil Üstündağ ile Ufuk Ateş, Zara balının tarihi ve coğrafi işaretli ürünlerin avantajları üzerine sunumlar yaptılar.

Programın son bölümünde, Sivas Bal Üreticileri Birliği Başkanı Anıl Engin ve ARMASAD Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Zeynel Utlu, arıcılık ürünlerinin kullanımı ve pazarlama teknikleri hakkında değerlendirmelerde bulundular. Etkinlik, coğrafi işaretli ürün üreten altı üreticiye özel arıcı maskeleri hediye edilmesi ve başarılı kursiyerlere sertifikalarının takdim edilmesi ile sona erdi.

Arıcılık konferansı, ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve diğer ilçe protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda arı yetiştiricisinin katılımıyla gerçekleşti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi