Zara Güreş Spor Kulübü: Sivas’ın Parlayan Yıldızları
Sivas’ın Zara ilçesi, kadın güreşinde bir marka haline geliyor. Zara Güreş Spor Kulübü, kurulduğu günden bu yana pek çok başarıya imza atarak, kadın güreşinde ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Hamza Ergüt liderliğindeki bu dinamik takım, genç sporcularıyla geleceğe umutla bakıyor.
Kulüp hakkında İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Ergüt, “Üç yıl öncesine kadar bölgemizde kadın güreşçi yetiştirmek hayal gibi bir şeydi. Ancak kurduğumuz takım, kısa sürede iki Türkiye şampiyonu çıkardı ve Avrupa seviyesinde madalyalar kazandı. Şu an 13 sporcumuz, Zara Sporcu Eğitim Merkezi’nde özel eğitim alarak, 2028 Olimpiyatları için hazırlanıyorlar” dedi.
Başlangıçta karşılaşılan zorluklara rağmen, ailelerin desteği ve toplumun algısının değişmesiyle birlikte, takımın popülerliği ve başarıları arttı. Ergüt, “Kızlarımız, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek. Onların başarıları, diğer genç kızlara da ilham kaynağı oluyor” şeklinde konuştu.
Kulüp sporcularından Yaren Adıyaman ve Eylül İlbaş gibi isimler, milli takım seviyesindeki performanslarıyla dikkat çekerken, Latife Sude Şahin ise Avrupa’da elde ettiği ikincilikle göz doldurdu. Bu genç sporcular, Zara’nın ve Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.
