Zara bebekleri ile kültür nesilden nesile aktarılacak

Zara bebekleri ile kültür nesilden nesile aktarılacak
14:42 - Kasım 4 2020 Çarşamba

Zara ilçesinde bir dönem yaygın bir şekilde kullanılmasına rağmen günümüzde pek tercih edilmeyen kıyafetler, Zara Kaymakamlığı çalışması sonucu ortaya çıkan Zara bebekleri ile nesilden nesile aktarılacak.

Zara’da köylere yapılan ziyaretlerde ilçenin gelenek ve göreneklerinde çok değerli adetlerin bulunduğunu söyleyen Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, Zara’nın köklü bir geçmişi olduğunu hatırlatarak bu gelenek ve göreneklerin nesilden nesile aktarılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Köydeki geleneksel kıyafetlerle ilgili neler yapılabileceğini Öğretim Görevlisi Özlem Sayın ile birlikte düşündüklerini söyleyen Kaykamam Sayın, nihayetinde kültürel kıyafetler giyen Zara bebekleriyle ilgili çalışma yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öğretim Üyesi Özlem Sayın kültürel verilerle bir prototip çıkararak yöresel bebekler yapan bir üreticiyle anlaşma yaptıklarını söyledi. Sayın bu çalışmanın “Zara Bebekleri” ismiyle tescil ettirilmesi için çalışmalara başlandığını da müjdeledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi