‘Zafere Çağrı’ 94 Gaziler Kupasını kazandı

‘Zafere Çağrı’ 94 Gaziler Kupasını kazandı
19:00 - Ağustos 30 2020 Pazar

At yetiştiriciliği derbisi olarak bilinen ve 1927 yılından itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Yarışı 94. kez yapıldı.

Veliefendi, Hipodrom seyircilerinde virüs salgını nedeniyle koşuya yapılan korona nedeniyle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Yaşar Aksany İstanbul İl Jandarma Komutanı Yardımcısı İbrahim hayati selvi ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı izledi.

94. Gazi Yarışına 3 yaşında safkan 15 İngiliz tay katıldı. 2.400 metre mesafeden çim pistte koşulan yarış, 2.30.18’lik derecesiyle ‘Zafere Çağrı’ adıyla birinci sırada tamamlandı. ‘Zafere Çağrı’ adlı atın jokeyi Ahmet Çelik, kendisine ait bu rekoru Gazi Yarışında üst üste 6. kez birinciliği kazanarak geliştirdi. Yarışta 2.30.55’lik derecesiyle ‘Lord Of Game’ ve 2.31.24’lük derecesiyle ‘Kingsman’ oldu.

Kazanan atın sahibi 2 milyon 958 bin 375 lira kazandı

Yarışı ilk etapta Türk at yarışlarının derbisi olarak tamamlayan “Call To Victory” sahibine 2 milyon 958 bin 375 lira kazandırdı. Gazi Yarışında birincilik ödülü 1 milyon 750 bin TL olarak belirlendi. Yarışta ikinciye 700 bin, üçüncüye 350 bin, dördüncü yarışa 175 bin ve beşinci yarışa 87 bin 500 ikramiye ödendi. 94. Gazi Yarışı’nın birincisi, “Zafere Çağrı” adlı safkanın sahibi Ayşegül Kurtel’e tescil bedelleri, taksit ücretleri, at sahibi ve yetiştirme primleri ile 2 milyon 958 bin 375 lira verildi.

Ahmet Çelik üst üste 6. kez kazandı

Gazi Yarışını üst üste 6. kez Jokey Ahmet Çelik kazandı. Yarışı birincilikle tamamlayan safkanın jokeyi Ahmet Çelik, Gazi Yarışını üst üste kazanan jokey unvanını geliştirdi. 89. Gazi Yarışı için ‘Renk’, 90. Gazi Yarışı için ‘Graystorm’, 91. Gazi Yarışı için ‘Piyano Sonatı’, 92. Gazi Yarışı ve 93. Gazi Yarışı için ‘Hep Birlikte’. ‘The Last Romance’ isimli safkan ırklarla kazanan Çelik, bu yarışı birinci olarak bitirmeyi başardı.

Jokey Ahmet Çelik: “Rahat bir yarış geçirdim”

Ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden alan Jokey Ahmet Çelik basına açıklamalarda bulundu. Çelik, gurur duyduğunu belirterek, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yarışı kazanmak çok anlamlı. İki zaferi birlikte kazandığım için çok mutluyum. Duygularla açıklanamaz. Stratejik olarak bizim dışımızda koştuk. Bu yarışta üst üste 6. kez Gazi Yarışı’nı kazandım. “Baskı yoktu. Rahat bir yarış geçirdim. Çok mutluyum.”

94. Gazi Yarışını kazanan ‘Zafere Çağrı’ adlı atın sahibi Ayşegül Kurtel, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda galibiyete ulaşmamız çok anlamlı. Muhteşem bir takımımız var. Çok mutluyum” dedi. .

Bora Akyol – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi