Zabıta’dan Kaymakam’a Darp Şikayeti

Zabıta’dan Kaymakam’a Darp Şikayeti
15:51 - Haziran 2 2022 Perşembe

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde görevi başındayken kaymakam tarafından darp edildiğini ileri süren bir zabıta kaymakamdan şikayetçi oldu. İlçede bulunan bir maden firması AKP’li ilçe belediyesi arasında yaşanan bir alacak verecek meselesinde tartışma yaşandı. Belediye görevlisi olan zabıta Mehmet Petek ifade için İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Petek burada kaymakam tarafından sözlü olarak hakaret edilip ardından da darp edildiğini belirtti.

Yine Olsa Yaparım

Mehmet Petek darp edildikten sonra kaymakamın kendisine bu mesele burada kalacak başka bir yere gitmeyecek dediğini belirtti. Karakoldan çıkan Petek durumu belediye başkanına anlatınca halkın duyduğunu ve kaymakama tepki gösterdiğini ifade etti. Kaymakamın ise yaptığı işten pişman olmadığını ve yine olsa aynısı yaparım dediğini söyleyen Mehmet Petek darp raporu alarak kaymakam hakkında şikayette bulunduğunu belirtti.

Petek, kendisini darp ettiğini ileri sürdüğü kaymakamın ayrıca kendisinden konuyla ilgili konuşmamasını da istediğini iddia ederek, “Bu olayların burada kalacağını, herhangi bir yere gitmeyeceğini söyledi. Oradan çıktığımızda zabıta memuru olarak kendi araçlarımızı korumak adına yine olay yerine gittim. O sırada darp edildiğimi başkan beye söyledim, halkta duydu. Halkta kaymakama tepki gösterdi. Bu tepkinin üzerine kaymakam bey ‘Ben böyle uygun gördüm, böyle yaptım’, ‘Yine olsa yine yaparım’, ‘Hiçbir şekilde çekincem yok’, ‘İstediğiniz yere şikayet edebilirisiniz’ dedi. Ondan sonrasında ben hastaneye giderek darp raporu aldım. Ben görevimin başındayken kaymakam bey tarafından darp edildim. Adli sürecin peşini hiçbir şekilde bırakmayacağız, sonuna kadar şikayetçiyiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi